MEHILÄISPESÄN HUNAJASIVUT

 
 

MAKOISAA HUNAJAA VIROLAHDELTAKoivuniemen Mehiläispesän hunaja on tuotettu maatilallamme Virolahden Koivuniemessä, Porolahden pohjukassa. Seiskatielle on matkaa mehiläisentietä noin 10 km ja Venäjän rajalle noin 8 km.


Mehiläisillemme mieluisia mesikasveja ovat voikukat, apilat, horsmat, vadelmat, metsämarjat, kaikenlaiset niittykasvit, kukkivat viljelyskasvit, rannoilla rehottavat paatsamapensaat, pihlaja, syreeni jne.

 

Tervetuloa maistelemaan ja ostamaan tilalla tuotettua hunajaa Haminan markkinoilta, seuraavaksi olemme syysmarkkinoilla 12.-13.102017.


Katso ajankohtaista sivuilta.


Mehiläispesän hunajaa voi myös ostaa itsepalveluperiaatteella toimivista ”hunajalaatikoista” Haminan  Summasta ja Virolahden Koivuniemestä 24/7.


Molemmat ”itsepalvelulaatikot” ovat kyläteiden varressa:


Seppäläntie 27 Summa


Koivuniementie 160 Virolahti


Huom. LAITA TASARAHA LUKOLLISEEN POSTILAATIKKOON - SUMMASSA tienhaaran vastapuolella(valkoinen peltinen lukoll. postilaatikko) ja KOIVUNIEMESSÄ  myyntilaatikon vieressä (vihreä lukollinen peltinen postilaatikko).

Hunaja koostuu monista eri sokereista - eniten suomalaisessa hunajassa on rypäle- ja hedelmäsokeria


Sokereiden lisäksi kypsässä hunajassa on vettä noin 20 % sekä lukuisia vitamiineja ja entsyymejä. Suodattamattomassa hunajassa on myös aina vähän siivilän ja kuorinnan läpi karannutta siitepölyä ja mehiläisvahaa.


Uusi, vastalingottu hunaja on kirkasta ja juoksevaa, mutta se kiteytyy ennemmin tai myöhemmin. Kiteytyminen johtuu hunajan suuresta rypälesokeripitoisuudesta. Vaivaamattomana hunaja kiteytyy luonollisen kovaksi, vaivattuna se jää pehmeäksi.


Kovaksi kiteytyneen hunajan saa pehmeäksi tai juoksevaksi lämmittämällä vesihauteessa, mikrossa tai vaikkapa aurinkoisella ikkunalla.


Hunajalinkkejä:

Mesimestari

SML


Suoramyyntihinta:

  1. Luettelomerkki5 e / tölkki

VARAA TASARAHA JA KORI / LAATIKKO / PUSSI MUKAAN.

1 x 5 €

2 x 10 €

3 x 15 €

4 x 20 €

5 x 25 €

6 x 30 €

7 x 35 €

8 x 40 €

9 x 45 €

10 x 50 €

Jos tarvitset enemmän kuin laatikosta tavallisesti löytyy, soittele ja sovi hakuaika: p. 050 529 4938 Raija

Sivu päivitetty 24.9.2017