T:mi Koivuniemen Mehiläispesä

Seppäläntie 27 A

49480 Summa (HAMINA)

tel: 050 5294937 JUKKA / 050 5294938 RAIJA

e-mail: mehilaispesa@mehilaispesa.net

 
 


 KESÄN 2019 HUNAJASATOA ON MYYNNISSÄ:

 Haminan Elomarkkinoilla 13.-15.8.2020

450 g purkeissa: 
-5,50 € /purkki
-10 € / 2 purkkia ja 
supertarjouksena 5 purkkia 20 €

Satokauden 2020 hunajaa tulee myyntiin aikaisintaan elokuussa.

 Itäväylän K-Marketissa Haminassa
 Pakkalan leipävaunussa Haminan torilla 
  ITSEPALVELULAATIKOISSA Haminan Summassa (Seppäläntie 27 A) sekä Koivuniemessä 450 gramman muovipurkeissa hintaan 4,50 € / tölkki ja TARJOUKSENA 
5 PURKKIA 20 € 
(SATOKAUDEN 2019 HUNAJAA !).

Varaathan mukaan tasarahan ja korin, laatikon tai kassin ja laitathan rahan lukolliseen postilaatikkoon, joka on Summassa tienhaaran vastapuolen laatikkorivissä (valkoinen lukollinen peltilaatikko) ja Koivuniemessä vihreä lukollinen peltipostilaatikko hunajalaatikon vieressä. 

ÄLÄ JÄTÄ RAHAA HUNAJALAATIKKOON !

 KOIVUNIEMESSÄ LINKOOMOLTA SOVITTUNA AIKANA p. 050 5294938 Raija tai 050 5294937 Jukka

Myös korttimaksu onnistuu, jos vain netti toimii !

Jos tarvitset enemmän kuin laatikosta löytyy, soita Raijalle ja sovi hakuaika joko Summasta tai Koivuniemestä p. 050 529 4938. Jos haluat hunajaa omiin astioihin, soita elo-syyskuulla.

Varastosta löytyy: 
muovitölkki 450 g sinettikansi

Koska kevään ja kesän markkinat on kaikki peruttu, hunajaa riittää suoramyyntiin pitkäksi aikaa, sillä viime kesänä satoa tuli ennätyspaljon. Hunaja on kiteistä ja kovaa perinteistä hunajaa, mutta se pehmenee esim. aurinkoisella ikkunalla tai varovasti mikrossa lämmittämällä.
Vesikasvien niitoista tiedustelut Jukalle p. 050 5294937. Kesän 2020 niittokalenteri on aivan täynnä. Niittoaikoja on enää varattavissa ainoastaan syksylle, mutta ensi kesän 2021 kalenterissa on vielä vapaita päiviä !
 Kurkkaa lisätietoa niittoasioista täältäTIEDOKSI JA OIKAISUKSI SYYTINKIASIASSA:

Koivuniemessä sijaitseva maatila maineen, mantuineen sekä silloisine rakennuksineen (myös vanha asuinrakennus ja aitta) siirtyi Jukka Ripatin omistukseen tilakaupassa vuonna 1986 eli 34 vuotta takaperin. Joka muuta väittää, valehtelee. Asian voi tarkistaa julkisesta kiinteistörekisteristä. Tilan omistajia on taas ajettu pois omilta pihoilta ja rakennuksista ventovieraidenkin ihmisten toimesta. Eräskin vieras naisihminen soitti asiasta poliisille ! Tuolloin myös esitettiin omistajalle jo toinen tappouhkaus. Asiasta on tehty rikosilmoitus.

Tilan edellisellä omistajalla puolisoineen on elinikäinen asumisoikeus tilan vanhaan päärakennukseen ja oikeus käyttää rakennuksen muita tiloja. Vanhan isännän ”syytinkiin” ei ole koskaan sisältynyt muita etuuksia kuten sähköä ja lämpöä eivätkä edellisten sukupolvien ruoka-yms. syytingit koske nykyistä tilanomistajaa, koska syytingit purkautuivat jo heidän kuollessaan, joka tapahtui paljon ennen tilakauppaa. 

Tilakauppaa selviteltiin viimeksi Kotkan käräjäoikeudessa vuonna 2008, jossa asiaa soviteltiin ”syytinkiläisten” aloitteesta.  Myyjät vaativat lakimiehen kautta vahingonkorvausta mielestään menettämistään syytinkietuuksista asianajokuluineen arviolta 100.0000 euron edestä tai vaihtoehtoisesti myydyn kiinteistönosan lahjoitusta heille (tilakeskus rakennuksineen = kaupan osittainen purku). Viimeksimainittua lakitoimiston laatimaa allekirjoittamatonta luonnospaperia on viimeaikoina esitelty oikeuden päätöksenä lähisuvulle ja tuttaville ja ilmeisesti myös viranomaisille. Tästäkin asiasta on tehty rikosilmoitus. 

Jälkeenpäin selvisi, että sovitteluun ei olisi edes pitänyt mennä vaan suoraan käräjille, sillä kaupan ehtoja ei ole tilan ostajan puolelta koskaan rikottu, vaan vahingonkorvausvelvollisuus koskee pikemminkin tilan myyjiä, jotka ovat saaneet / ottaneet oikeudettomia etuuksia (kaikki asumiskulut + meijerituotteet yms) tilanpitäjältä 12 vuoden ajan ja asuneet tilan vanhan päärakennuksen huonoon kuntoon. Tilan omistajalla ei ole pääsyä ostamaansa syytinkitaloon ja syytinkiläisten piti huolehtia talosta ja asumiskuluistaan uuden päärakennuksen valmistuttua. Näin sovittiin ennen tilakauppaa. 

Laki24.fi sivustolta poimittua: 27.3.2019, 13.59: Jussi Ripatti kysyy ”Mitä voin tehdä kun veljeni ei ole hoitanut syytinkiä sovitulla tavalla vaikka hänellä on jopa oikeudessa määrätty tekemään”.

Tiedoksi kysyjälle ja muulle lähisuvulle, että käräjäoideudessa vuonna 2008 tehtyyn lainvoimaiseen sovittelupäätökseen on mm. kirjattu, että kantajat vastaavat omista asumiskuluistaan ja heillä on oikeus korjata asumaansa taloa. Edelleen tiedoksi, että vanhaan taloon on asennettu oma sähköalamittari jo vuonna 1999, johon saakka tilan omistaja maksoi yksin molempien suorasähkölämmitteisten asuinrakennusten ja tilan sähkökulut ja kaikki muutkin kulut. Koko kiinteistön sähkökuluja ei ole suinkaan maksatettu ”syytinkiläisillä”, kuten kylillä huudellaan. Osoitteeseen 160A tulee oma sähkölasku käsittäen uuden päärakennuksen ja tilan muun sähkön käytön. Osoitteeseemme tulee myös maatilan tiemaksu, kiinteistöverot ja vakuutukset.

Omistajan veljille tiedoksi, että myyjien pidättämä elinikäinen asumisoikeus ei periydy vaan se lakkaa oikeuden omistajien kuollessa. Edelleen tiedoksi, että toisin kuin huudellaan, sisarosuudet on maksettu pankkilainalla tilakaupan yhteydessä, sillä kiinteistön lainhuudatus edellyttää aina koko kauppahinnan suoritusta. Edelleen tiedoksi, että kauppakirjaan kirjattu maininta ”käyttöoikeus muihin tiloihin” ei tarkoita käyttöoikeutta muihin rakennuksiin, koneisiin, irtaimistoon ja maa-alueisiin vaan sillä viitataan vanhaan asuinrakennukseen. Ja muistutukseksi, että tilan omistaja on myös ollut osatakaajana molemmille veljilleen suurehkossa yritys- ja asuntolainassa, jota tilakaupassa ei suinkaan edellytetty.

Tilakaupan hinta on määritelty viranomisten toimesta vuoden 1986 hintatasolla eikä ostaja ole syyllistynyt väitettyyn huijaukseen. Jos tilanpitäjät ovat työllään ja toiminnallaan nostaneet tilan arvoa ja kiinteistöjen arvot ovat yli kolmessakymmenessä vuodessa muuttuneet, ei se aiheuta ostajalle takautuvaa korvausvelvollisuutta myyjille tai heidän rintaperillisilleen.

Edelleen selvennykseksi, että tilanpitäjät jatkavat aloittamaansa hunajantuotantoa ja vesistönhoitopalvelujen tuottamista, joihin ”syytinkiläisillä” ja lähisuvulla ei ole koskaan ollut osaa eikä arpaa, toisin kuin toreilla ja turuilla kuulee puhuttavan. 

Tiedoksi myös, että kummallakkaan tilanpitäjistä ei ole lääketieteellisesti todettua mielenvikaisuutta, jota lähisuvun toimesta toistuvasti kuulutetaan. Edelleen tiedoksi, että tilan ”uusi emäntä” ei ole syyllistynyt aviorikokseen vaan tilanomistajan ensimmäinen avioliitto päättyi eroon hänestä riippumattomista syistä. ”Uusi emäntä” (yhteistä taivalta takana tasan 25 vuotta) ei ole koskaan syyllistynyt appivanhempiensa kiusaamiseen millään muotoa eikä varastanut syytinkiläisten multasäkkejä, polkupyörää tai vanhan isännän pistooliakaan. Tilan isäntä ei myöskään ole vaimonsa sätkynukke, jonka suuhun pitäisi laittaa sanat vaan päin vastoin.

Käräjäoikeudessa tehtyyn sovintopäätökseen on myös kirjattu, että pahanpuhuminen pitää loppua.... ETSINTÄKUULUTUS 
KTM 350 sxf crossipyörä vm 2015 4-tahti, sähkökäynnisteinen.

Pyörä edelleen kateissa ! (2.5.2020)


Pyörä VARASTETTU Summasta lukollisesta rakennuksesta murtautumalla yöllä 15.2.2019 klo 1-3 (penkkariyö) ja viety jälkien perusteella ajamalla reittiä Seppäläntie-Reiringintie-Mäkelänkankaan jätevesipumppaamo, jossa otettu auton kyytiin. Koska pyörä on viety ajamalla osin pelto- ja metsätietä pitkin liukkaalla ja pimeällä (ei ollut piikkirenkaita alla), varkaista ainakin yksi on paikallinen harrastaja, joka myös tarkkaan tiesi, missä pyörää säilytetään. 

Pyörän löytämiseen johtavista vihjeistä palkkio. Vihjeet / havainnot voi ilmoittaa meille ja/tai suoraan poliisille. 
Niittopalvelut.htmlshapeimage_3_link_0

Jukka Ripatti
gsm: 050 529 4937  

Raija Seppälä
gsm: 050 529 4938

e-mail:
mehilaispesa@mehilaispesa.net 
  hunaja@mehilaispesa.net
niitto@mehilaispesa.net
jukka@mehilaispesa.net  raija@mehilaispesa.net
Yle 29.10.2018: Hunajasta ehkä vaihtoehto joillekin antibiooteille

yle 13.4.2018: 3 vinkkiä mitä voit tehdä hunajalla ja pieni pala hunajan historiaa


Tutkimus 30.9.2016: Mehiläisillä on tunteita: ”Makea lisää mehiläisissä optimismia ja ripeyttä aivan kuten ihmisissä.”
Mehiläisten ”mystiset” joukkokuolemat kesällä 2015 Loimaalla selvisivät, syynä hyönteismyrkky dimetoaatti (Tukes artikkelit 28.1.2016)


Hunajaa yskään neuvoo nyt myös käypä hoito (19.8.2014)
Hunajan teho yli 1-vuotiaiden lasten akuutissa öisessä yskässä - Käypä hoito (12.6.2014)
Nalle Puh sen jo tiesi: Hunaja voi parantaa

Suomi vastustaa 
mehiläisille ja muille pölyttäjille hengenvaarallisen kasvinsuojelumyrkyn kieltämistä
Mesimestari
Hunajayhtymä
Lahtisen vahavalimo
Hunaja.net
mailto:mehilaispesa@mehilaispesa.netmailto:hunaja@mehilaispesa.netmailto:niitto@mehilaispesa.netmailto:jukka@mehilaispesa.netmailto:raija@mehilaispesa.nethttps://yle.fi/uutiset/18-208391https://yle.fi/uutiset/18-208391https://yle.fi/uutiset/18-208391https://yle.fi/uutiset/18-208391https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/04/13/3-vinkkia-mita-voit-tehda-hunajalla-ja-pieni-pala-hunajan-historiaahttps://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/04/13/3-vinkkia-mita-voit-tehda-hunajalla-ja-pieni-pala-hunajan-historiaahttps://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/04/13/3-vinkkia-mita-voit-tehda-hunajalla-ja-pieni-pala-hunajan-historiaahttps://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/04/13/3-vinkkia-mita-voit-tehda-hunajalla-ja-pieni-pala-hunajan-historiaahttp://yle.fi/uutiset/3-9202567http://yle.fi/uutiset/3-9202567http://yle.fi/uutiset/3-9202567http://yle.fi/uutiset/3-9202567http://yle.fi/uutiset/3-9202567http://www.tukes.fi/fi/Ajankohtaista/Tiedotteet/Kasvinsuojeluaineet/Tukes-kehittaa-kasvinsuojeluaineiden-valvontaa-mehilaiskuolemien-tutkinnassa-/http://hunajalla.blogspot.fi/2014/08/hunajaa-yskaan-neuvoo-nyt-myos-kaypa.htmlhttp://hunajalla.blogspot.fi/2014/08/hunajaa-yskaan-neuvoo-nyt-myos-kaypa.htmlhttp://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus;jsessionid=BD52EFA0EC4BB8014159DEB24787557A?id=nak08111http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus;jsessionid=BD52EFA0EC4BB8014159DEB24787557A?id=nak08111http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus;jsessionid=BD52EFA0EC4BB8014159DEB24787557A?id=nak08111http://yle.fi/uutiset/nalle_puh_sen_jo_tiesi_hunaja_voi_parantaa/6552839http://yle.fi/uutiset/nalle_puh_sen_jo_tiesi_hunaja_voi_parantaa/6552839http://yle.fi/uutiset/mehilaisia_tappavan_hermomyrkyn_kiellosta_kiista_-_suomi_vastustaa/6505365http://yle.fi/uutiset/mehilaisia_tappavan_hermomyrkyn_kiellosta_kiista_-_suomi_vastustaa/6505365http://yle.fi/uutiset/mehilaisia_tappavan_hermomyrkyn_kiellosta_kiista_-_suomi_vastustaa/6505365http://yle.fi/uutiset/mehilaisia_tappavan_hermomyrkyn_kiellosta_kiista_-_suomi_vastustaa/6505365http://yle.fi/uutiset/mehilaisia_tappavan_hermomyrkyn_kiellosta_kiista_-_suomi_vastustaa/6505365http://yle.fi/uutiset/mehilaisia_tappavan_hermomyrkyn_kiellosta_kiista_-_suomi_vastustaa/6505365http://www.mesi.fi/http://www.hunaja.fi/http://www.lahtisenvahavalimo.fi/http://www.hunaja.netshapeimage_4_link_0shapeimage_4_link_1shapeimage_4_link_2shapeimage_4_link_3shapeimage_4_link_4shapeimage_4_link_5shapeimage_4_link_6shapeimage_4_link_7shapeimage_4_link_8shapeimage_4_link_9shapeimage_4_link_10shapeimage_4_link_11shapeimage_4_link_12shapeimage_4_link_13shapeimage_4_link_14shapeimage_4_link_15shapeimage_4_link_16shapeimage_4_link_17shapeimage_4_link_18shapeimage_4_link_19shapeimage_4_link_20shapeimage_4_link_21shapeimage_4_link_22shapeimage_4_link_23shapeimage_4_link_24shapeimage_4_link_25shapeimage_4_link_26shapeimage_4_link_27shapeimage_4_link_28shapeimage_4_link_29shapeimage_4_link_30shapeimage_4_link_31shapeimage_4_link_32shapeimage_4_link_33shapeimage_4_link_34shapeimage_4_link_35

Ajankohtaista

päivitetty 9.7.2020
Kaivinkoneurakointia 3,5 tonnin Bobcatilla mm. kaikenlaiset pihatyöt, ojankaivut, kaapeloinnit jne. Tiedustele.

Erilaista livekuvaa vesikasvien niitosta taivaalta ja veden alta kuvattuna Taipalsaarella Piensaimaalla 1.-2.8.2016 allaolevasta YouTube-linkistä:
livepage.apple.com
Kuvaaja Juha Huttunen, storyTV Oy
www.storytv.fi
Päivän golfvalokuva (golfari.fi)
Kesäkuu 22, 2016

Imuruoppaukset on toistaiseksi 
keskeytetty.

Myydään pois tarpeetonta kalustoa / tarvikkeita / varusteita yms. kts. MYYDÄÄN / VUOKRATAAN 

Horsma on paitsi mehiläisten myös hirvien herkkua.

Kaivuri_%26_kuormaaja.htmlKaivuri_%26_kuormaaja.htmlKaivuri_%26_kuormaaja.htmlhttps://youtu.be/yX6jASIw98chttp://www.storytv.fiMyydaan/Myydaan.htmlshapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1shapeimage_5_link_2shapeimage_5_link_3shapeimage_5_link_4shapeimage_5_link_5